کابل زره دار، از انواع کابل است که به نام‌های مختلفی چون کابل زره پوش، کابل زره دار و کابل SWA شناسایی می‌شود. این نوع، با توجه به اسمش در محیط‌های مختلف در برابر عوامل محیطی، خطرات و آسیب فیزیکی حفظ می‌شود و کابل‌ی مقاوم محسوب می‌رود. در صنعت برق، کابل یکی از اجزا مهم به شمار می‌رود و در هر قسمت کابل مخصوصی به کار می‌رود. در صورت استفاده نادرست و نابجا از کابل زره دار، احتمال وقوع برق گرفتگی، آتش سوزی یا خراب شدن وسایل برقی وجود دارد، و ضررهای مالی و جانی زیادی را به دنبال دارد که امکان جبران وجود ندارد. کابل زره دار، کابل کمکی و کنترل قدرت است که به عنوان منبع تغذیه انرژی برق از آن استفاده می‌شود.

روکش خارجی این کابل یک لایه محافظ از جنس پلاستیک است که در مقابل ساییدگی و پاره شدن مقاوم است و مانع از صدمه به کابل اصلی می‌شود. بیشترین استفاده این نوع کابل در انتقال سیگنال، آزمایش‌های علمی، متالوژی، تولید برق و… است. انواع مختلفی از کابل زره دار وجود دارد که هر یک کارایی خاصی دارند. این انواع شامل تقسیم‌بندی کابل فشار ضعیف با زره نواری و یا سیمی، کابل فشار متوسط با زره سیمی و نواری، کابل آلومینیومی زره دار تک رشته و کابل چند رشته با زره فولادی هستند. در شرایط سخت جوی این نوع که به صورت کامل و مورد اعتماد عمل می‌کنند و در شبکه‌های کابلی، شبکه‌های قدرت، کاربرد خارجی و داخلی، فریم ورک‌های زیرزمینی دیده می‌شود.

کاربرد کابل زره دار

هنگام انتقال نیرو در محیط‌های سخت، حفاظت از کابل برای عملکرد ایمن و قابل اطمینان ضروری است. کابل زره‌ دارعمدتا در کاربردهای صنعتی استفاده می‌شود و اغلب نیز در سینی‌های کابل و مسیرهای انتقال جریان اجرا می‌شوند. کابل زره دار اغلب در پروژه‌های انعطاف پذیر استفاده نمی‌شوند.

هنگام انتقال داده یا انتقال قدرت در محیط‌های سخت؛ حفاظت از کابل‌ها برای عملکرد ایمن و قابل اطمینان بسیار مهم است. آن‌ها عمدتا در پروژه‌های صنعتی ، اغلب در سینی‌های کابل و مسیرهای مسابقه استفاده می‌شوند. کابل‌های SWA برای مناطق با افت جریان زیاد مناسب است و می‌تواند نیروهای خارجی مکانیکی و کشش قابل توجهی را تحمل کند.

کابل STA برای سیستم دفنی مناسب است و می‌تواند نیروهای خارجی مکانیکی را تحمل کند، اما نمی‌تواند نیروهای کششی زیادی را تحمل کند. کابل‌های AWA در شبکه‌های برق، برنامه‌های زیرزمینی، بیرونی و داخلی و همچنین کابل‌های کنترل قدرت و کمکی برای کانال‌های کابل استفاده‌ می‌شود. سایر کاربرد‌های کابل زره دار، شامل موارد زیر است:

کابل کشی زیرزمینی

ریل‌های قطار

سایت‌های ساختمان در فضای باز

نیروگاه‌های برق داخلی و خارجی

کارگاه‌های پرخطر

ساختار منحصر بفرد کابل زره دار

کابل زره‌ای ساختاری مانند سیم و کابل عایق دار دارد  با این تفاوت که دارای دو لایه اضافی تر می‌باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]